Mis saab reisil viltu minna?

Mis saab reisil viltu minna kui olemas on rongipilet, lennupilet, hotelli broneering ja ka passid ning rahakott on olemas? Tundub, et suurt ei midagi, aga kui reisile satun mina ja ikka Skandinaaviasse ning koos oma kolme-aastase tütrega, siis ikka saab. Seda “Vale pöörde” (LINK) lugu mäletate? Siit võib aimu saada, et minuga reisile minnes ei ole kunagi igav.
Niisiis. Mina ja mu tütar reisimas.  Kui lauses on need neli sõna, siis ilmselgelt saab viltu minna palju. Esiteks olin ma Lillehammerist Oslo lennujaama ostnud pileti hilisemale rongile kui planeeritud. Ei midagi traagilist iseenesest, me oleks võinud ka tund aega hiljem minna, kuid nii tobe oleks lihtsalt olnud oma saja koti ja kohvriga raudteejaamas oodata pisikese vea pärast. Mul läks hästi, konduktor lubas meid ka vale piletiga rongi peale
Ja siis jõudsime me hotelli. Ma hakkasin maksma. Mu kaart ei toiminud.  Seal me siis seisime nagu kaks kurvakuju rüütlit. Korraks leidsin ma end mõttelt, et me veedame öö lennujaamas. Kusjuures algselt oligi mul see plaan, sest lennuk läheb homme nii vara, et Lillehammerist ei tule rongi. Aga ma sain nii hea pakkumise ühest Gardermoeni lähedal asuvast hotellist, et otsustasin selle kulutuse teha, et laps ei peaks kusagil põrandal magama. Mina oleks hakkama saanud. Siis tuli mulle meelde, et mul on ligipääs abikaasa kontole. Et ma võiks ju sealt “varastada”. Ma teadsin, et seal on raha. AGA selgus, et pool tundi enne oli ta sealt raha välja võtnud ja konto oli tühi. Tagasi lennujaamas põrandal magamise juures?
Ma ei tea, kas laps ja tuhat kompsu mõjus, aga hotelli vastuvõtus töötanud meesterahvas maksis toa eest ise ära. Täiesti uskumatu mu meelest, aga äärmiselt abivalmis.
thon-hotel-gardermoen-fasade
Mis aga puutub hotelli, siis valituks sai Thon Hotel Gardermoen, mis asub lennujaamast mõne kilomeetri kaugusel ja kuhu viivad iga kümne minuti tagant shuttle-bussid. Lennujaama lähedal on palju hotelle, kuid see “budget-hotell” üllatas mind äärmiselt hea hinna ja kvaliteedi suhtega. Hinna eest ca 50 eurot öö ei oodanud ma kuigi palju, kuid üllatusin väga meeldivalt. Jah, tuba ei olnud teab mis hubane, kuid seal oli olemas korralik tv, suurepärane voodi ja väga kvaliteetsed tekid-padjad. Minu varasem kogemus “budget-hotellidega” ütleb, et just padjad ja tekid kipuvad sellistes hotellides nigelapoolsed olema. Varast hommikusööki pakuti juba kella neljast ning seegi tegi mu meelest silmad ette nii mõnegi hotelli tavahommikusöögile.  Ma julgen seda hotelli soovitada teistelegi, kes Oslo lennujaama lähistel sobivat ööbimiskohta otsivad ning olen üsna kindel, et kui me peaksime isegi uuesti Gardermoenis ööbima, siis see hotell vastab absoluutselt kõikidele tingimustele, mida üks reisisell hotellist ootab.
 

Leave a comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga